MENTORIRANJE HR MANAGERA

Ja sam HR manager.  Zašto bih trebala nastaviti čitati?

Dopustite mi dati Vam tri izjave kao odgovor. Ako na sva pitanja odgovorite sa DA, čestitam Vam i slobodno napustite ovu stranicu.

Q1

Moj HR odjel ima pravu stratešku ulogu u mojoj organizaciji.

Q2

Vodim svoj top management u implementaciji strategije kroz ljudske i organizacijske razvojne aktivnosti.

Q3

Moje dužnosti manje se odnose na HR management, a više na dizajniranje organizacije.

Postoji li pozadina iza ove prodajne priče?

Da, postoji. I to je priča o poštovanju, priznavanju i uvažavanju. Ili nedostatku svega navedenoga. Iako različite korporativne funkcije smatraju kako je njihov doprinos ukupnom uspjehu organizacije često podcijenjen i neprepoznat, najčešće je to istina za ljude iz HR-a. To jednostavno nije pošteno i jedino što možete učiniti je da Vi postanete promjena koju želite vidjeti u korporativnom svijetu.

Koja je svrha ovakvog mentoriranja?

Napredak. Učinak. Utjecaj. Unaprijediti Vaša znanja i vještine u području razvoja poslovanja. Osnažiti strateški utjecaj Vaše uloge i Vaših inicijativa. Povećati Vaš utjecaj u organizaciji i pozicionirati Vas se kao opinion maker-a u Vašoj profesionalnoj zajednici.

Kako funkcionira mentoriranje HR mendžera?

Mentorski pristup orijentiran je ili projektno ili na Vas kao osobu. Projektno orijentirano mentorstvo Vas podupire kada u praksi provodite različite HR inicijative usmjerene na  strateško usklađivanje ljudskog kapitala. Mentorski pristup orijentiran na Vas je ruka podrške koja Vas vodi na putu prema poziciji u bilo kojoj upravi.

Zašto bih trebala angažirati sebi mentora?

Ukoliko ste poput prosječne HR managerice, zatrpani ste svakodnevnim operativnim poslovima. Većinu vremena i kompanijskog budžeta trošite na podizanje konkurentnosti svojih kolega. Sebe stavljate na zadnje mjesto. Dozvolite mi upitati Vas.  Kako vidite samu sebe? Zaslužujete li više?

 • Fran je na temelju mentorskog programa koji je načinio specifično za naše potrebe pripremao kandidata za mjesto direktora važnog odjela u TAPI Istraživanju i razvoju, te je kompanija dobila izuzetno perspektivnog i pripremljenog direktora. Danas Fran nastavlja sa svojom misijom mentorstva i osnaživanja I drugih djelatnika TAPI R&D-a, što će omogućiti da organizacija postigne još bolju učinkovitost i inovativnost.

  Ernest Meštrović
  Ernest Meštrović Senior Director, Head of PLIVA TAPI R&D Member of TEVA group
 • Napredak koji sam postigao radeći s Franom nije opisiv riječima, dao mi je alate da se oblikujem u ono što sam oduvijek htio biti. Način na koji me vodi do cilja dajući mi  slobodu u odlučivanju, konstanto me tjera na razmišljanje kako biti bolji, što učiniti. Sigurnost koju sam dobio radeći s mojim mentorom, pomaže mi u daljnjem razvoju mene kao lidera.

  Mislav Runje
  Mislav Runje Ph.D. candidate, Associate Director of Analytics, Pliva TAPI R&D, Member of TEVA Group
 • Iz početka sam mislio da će to biti jedno klasično, dosadno mentorstvo gdje taj mentor daje zadatke, stavlja kvačice u kućice i na kraju posla (bez obzira na uspješnost) pokupi svoju nagradu. Pokazalo se da on nije jedan od tih klasičnih mentora, već prijatelj kojem je stalo. Fascinantna je činjenica da su se ljudi, uključujući i mene, počeli mijenjati sami od sebe – nesvjesno. Jednostavno se primjeti promjena u ponašanju, snaga u nastupu, promjena mentalnog sklopa i naposlijetku promjena cijele osobe.

  Tin Viduka
  Tin Viduka Marketing Manager, Altpro d.o.o.
 • Odlična energija i izvrsno poznavanje strateškog HR-a.
  Tanja Moguljak
  Tanja Moguljak HR Manager at Croatian Lottery
 • Kao CEO, od velike mi je vrijednosti svaki tjedan raditi i razvijati se uz mog consiglierea. Vrlo brzo unaprijedio sam svoje vođenje organizacije. Efikasnije postavljam prioritete, komuniciram i delegiram zadatke svojim voditeljima. To je i jedan od razloga da smo ostvarili 40% veći plan prometa u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Preporučam svakom menadžeru i poduzetniku rad sa consiglierom, pogotovo s mentorom kakav je Fran.

  Ognjen Bagatin
  Ognjen Bagatin MBA, CEO, Poliklinika Bagatin
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search