MENTORIRANJE
‘HIGH POTENTIAL’
MANAGERA

Zašto trošim svoje vrijeme na pregled ove web stranice?

Vi ste ili top donositelj odluka čiji posao je postići rezultate i izgraditi organizacijske kapacitete ili junior/middle manager koji teži postati najbolja moguća verzija samoga sebe i  potrebna Vam je priprema za preuzimanje veće odgovornosti unutar Vaše korporacije. U oba slučaja, ovdje ćete pronaći vrijednost za sebe.

Tko su ‘High Potential’ manageri?

‘High Potential’ su junior i middle manageri koji predstavljaju budućnost organizacije. Već su se dokazali svojim stavovima prema radu i postignutim rezultatima. Na njih se ozbiljno računa u  preuzimanju vodećih funkcija i iskazivanju liderstva unutar kompanije. Spremni su napraviti kvantni skok u karijeri.

Što točno mentoriranje ‘High Potential’ managera znači?

Mentorstvo je, po mjeri, pomno izrađen program razvoja, koji se sastoji od tri stupa: vođenje organizacije, vođenje ljudi i vođenje sebe.  Uloga mentora je dizajnirati iskustvo učenja i stalnih izazova za mentoriranu osobu, izvesti ju iz okvira sadašnjih ograničenja, sa svrhom rasta i kontinuiranog poboljšanja.

Kako je proces mentorstva strukturiran?

Mentorski proces slijedi pristup izgradnje managera kroz navedena tri stupa. Prvi korak je napraviti procjenu razvojnih potreba mentorirane osobe i procjenu poslovnih zahtjeva njegove organizacije. Postavljaju se jasno definirani razvojni ciljevi i ključni pokazatelji uspjeha.

Hoću li dobiti pozitivan ROI ako angažiram mentora?

Ako razumijete sljedeće uvjete, rezultat će Vas zapanjiti. Prvo, mentora angažirajte  samo za ‘High Potential’ managere koji predstavljaju pravu vrijednost organizaciji. Drugo, organizirajte svoje poslovne procese malo drugačije i oslobodite im prostora kako bi mogli implementirati svoje novo razvijene kompetencije.

 • Fran je na temelju mentorskog programa koji je načinio specifično za naše potrebe pripremao kandidata za mjesto direktora važnog odjela u TAPI Istraživanju i razvoju, te je kompanija dobila izuzetno perspektivnog i pripremljenog direktora. Danas Fran nastavlja sa svojom misijom mentorstva i osnaživanja I drugih djelatnika TAPI R&D-a, što će omogućiti da organizacija postigne još bolju učinkovitost i inovativnost.

  Ernest Meštrović
  Ernest Meštrović Senior Director, Head of PLIVA TAPI R&D Member of TEVA group
 • Napredak koji sam postigao radeći s Franom nije opisiv riječima, dao mi je alate da se oblikujem u ono što sam oduvijek htio biti. Način na koji me vodi do cilja dajući mi  slobodu u odlučivanju, konstanto me tjera na razmišljanje kako biti bolji, što učiniti. Sigurnost koju sam dobio radeći s mojim mentorom, pomaže mi u daljnjem razvoju mene kao lidera.

  Mislav Runje
  Mislav Runje Ph.D. candidate, Associate Director of Analytics, Pliva TAPI R&D, Member of TEVA Group
 • Iz početka sam mislio da će to biti jedno klasično, dosadno mentorstvo gdje taj mentor daje zadatke, stavlja kvačice u kućice i na kraju posla (bez obzira na uspješnost) pokupi svoju nagradu. Pokazalo se da on nije jedan od tih klasičnih mentora, već prijatelj kojem je stalo. Fascinantna je činjenica da su se ljudi, uključujući i mene, počeli mijenjati sami od sebe – nesvjesno. Jednostavno se primjeti promjena u ponašanju, snaga u nastupu, promjena mentalnog sklopa i naposlijetku promjena cijele osobe.

  Tin Viduka
  Tin Viduka Marketing Manager, Altpro d.o.o.
 • Odlična energija i izvrsno poznavanje strateškog HR-a.
  Tanja Moguljak
  Tanja Moguljak HR Manager at Croatian Lottery
 • Kao CEO, od velike mi je vrijednosti svaki tjedan raditi i razvijati se uz mog consiglierea. Vrlo brzo unaprijedio sam svoje vođenje organizacije. Efikasnije postavljam prioritete, komuniciram i delegiram zadatke svojim voditeljima. To je i jedan od razloga da smo ostvarili 40% veći plan prometa u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Preporučam svakom menadžeru i poduzetniku rad sa consiglierom, pogotovo s mentorom kakav je Fran.

  Ognjen Bagatin
  Ognjen Bagatin MBA, CEO, Poliklinika Bagatin
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search